Groepslessen

Vanaf december 2022 worden er ook Pilates Reformer lessen gegeven !
Heb je geen ervaring met reformer lessen, boek eerst een prive les voordat je start met reformer lessen.

Of je nu jong of oud, slank of wat groter bent? Iedereen is welkom bij Pilates Studio Claire.  De lessen worden laagdrempelig genoemd door de deelnemers. Met kleine aanpassingen tijdens  de oefeningen kan iedereen meedoen op zijn eigen niveau.  

Persoonlijke aandacht staat voorop tijdens de lessen. Voor veel mensen is sporten niet leuk of  voelt als een verplichting en door het weer leuk te maken verandert deze instelling. Hierdoor  kom je met een glimlach naar je les.

Wat is Pilates?

Deze methode is bedacht door Joseph Pilates in de vorige eeuw. Pilates betekent controle, kracht en lenigheid.
Er zijn 34 klassieke mat oefeningen van basis naar gevorderde oefeningen. De nadruk ligt op controle van de oefening,  ademhaling en de grootte van je bewegingsuitslag. 

Als je last hebt van nek, rug en of schouderklachten kan Pilates je waarschijnlijk goed helpen om de klachten te verlichten, veel fysiotherapeuten sturen ook mensen door om Pilates te gaan doen.  Bij Pilates Studio Claire zijn er ook basis lessen voor mensen die net beginnen met Pilates, blessures hebben en of zwanger zijn (geweest). Er zijn ook gevorderde lessen (Power Pilates) Hier kan je aan meedoen als je minimaal 20 pilates lessen hebt  gevolgd en geen ernstige blessures hebt. Tijdens de lessen kan er ook gebruikt gemaakt worden van verschillende props zoals kleine ballen,  dynabands, ringen of foamrollers.


Wil je een les reserveren? Klik hier voor de app van Eversports en zoek naar Pilates studio Claire.

Bekijk onze groepslessen

Mat Pilates

Persoonlijke aandacht staat voorop tijdens de mat lessen. Tijdens het uitvoeren van de diverse oefeningen wordt je door mij, indien nodig, begeleidt en krijg je aanwijzingen. Iedereen doet mee op zijn eigen niveau.
De lessen worden gegeven in groepsverband. De groepsgrootte kan iedere les variëren tot max. 10 personen.  De matlessen zijn iedere week anders en er wordt soms gebruik gemaakt van diverse materialen zoals een ring, kleine bal of dynabands.  Via de app van Eversports kan je een les naar keuze reserveren.

Wat is belangrijk om te weten voor je eerste les?
– Doe lekker gemakkelijke kleding aan zonder ritsen en of capuchons vanwege gebruik van dikke professionele matten en kans op beschadigingen van deze matten.
– Gewenst is om anti slip sokken te dragen tijdens de lessen vanwege de veiligheid, deze zijn in de studio te koop voor €15,-
– En een handdoek en sportschoenen zijn niet nodig tijdens de les.
– Je kan je les max. 16 uur  van te voren annuleren online via de app van Eversports.

Reformer

De Pilates Reformer lessen zijn exclusieve lessen op apparaten die uitdagen in het verkrijgen van kracht en souplesse. Door gebruik te maken van weerstand (springveren) leer je heel precies je lichaam te voelen en in balans te brengen.
Trainen op dit apparaat, de reformer, is een vorm van Pilates waar het vroeger eigenlijk allemaal mee begonnen is en bedacht is door Joseph Pilates zelf.

De apparaten werken op spieruithoudingsvermogen, coördinatie, stabiliteit, tonus en flexibiliteit. De veren op het toestel geven steun en weerstand. De training wordt aangepast aan de persoon en is uitermate geschikt bij rug-, nek-, schouderklachten of verminderde flexibiliteit. De mogelijkheden van de apparaten zijn bijna eindeloos. Heb je geen ervaring met reformer lessen? Dan adviseren wij eerst een prive les te reserveren. 

Reformer groepslessen:

Wij geven reformerlessen op de klassieke methode. De groepslessen is met max. 6 personen. Heb je geen ervaring met reformer lessen? Dan adviseren wij eerst een prive les te reserveren.  Er zijn Easy reformer lessen als je net start met reformer of als je een blessure of zwanger bent geweest. Er zijn “standaard” reformer lessen. Tijdens deze lessen krijg je alvast wat meer uitdaging en er zijn Next Level lessen. Tijdens deze lessen heb je minimaal 10 reformer lessen gevolgd en heb je geen ernstige blessure.

Wat is belangrijk om te weten voor je eerste les?
– Kom 10 minuten voordat je eerste les begint, dan krijg je een uitleg hoe reformer werkt.
– Doe lekker gemakkelijke kleding aan zonder ritsen en of capuchons.
– Draag de haren vast tijdens de lessen anders kunnen de haren tussen de springveren komen, au…
– Gewenst is om anti slip sokken te dragen tijdens de lessen vanwege de veiligheid, deze zijn in de studio te koop voor €15,- 
– En een handdoek is niet nodig tijdens de les.
– Je kan je les max. 16 uur  van te voren annuleren online via de app van Eversports.

Opgeven kan via de app van Eversports, klik hier om te reserveren.

Privé lessen:

Het geniale van de apparatuur is, dat je snel resultaat boekt. Een 1-op-1 les op apparatuur staat gelijk aan vele groepslessen op de mat. Afhankelijk van het niveau van de deelnemer worden er series van oefeningen uitgevoerd aangepast aan je eigen niveau. De training is gericht op een persoonlijke en uitgebalanceerde combinatie van controle, precisie, kracht, ademhaling en vloeiende bewegingen. De tijden om een afspraak te maken voor een Priveles zijn werkdagen tussen 12:00-19:00 en zaterdag tussen 11:15-13:00.
Stuur een mail om een afspraak te maken. 

Kosten Prive lessen 1 januari 2024:
– Prive les van 50 min. € 50,-
– Duo les met 2 personen, 50 min. € 75,- totaal